Vårt uppdrag

Lokal verksamhet
En av våra viktigaste uppgifter är att stötta den lokala verksamheten ute i bostadsområdena. Lokal verksamhet kan bedrivas genom lokala hyresgästföreningar, husombud eller mer informella grupper som arbetar med en eller ett fåtal frågor. Är du sugen på att starta t.ex. en lokal hyresgästförening eller behöver du råd och stöd rörande den verksamhet ni redan bedriver? Då ska du kontakta oss.

Hyresförhandlingar
är en annan kärnverksamhet. Hyresgästföreningen förhandlar om hyrorna för alla allmännyttiga och de flesta privatägda bostadsföretag. Föreningen förhandlar för alla hyresgäster som vill, även de som inte är medlemmar. Förtroendevalda förhandlare deltar tillsammans med Hyresgästföreningen region Västra Sveriges anställda förhandlare.

Om du inte vill förhandla men ändå är intresserad av frågan kan du bli förhandlingsråd.

Bostadspolitik
är också viktigt. Därför arbetar vi tillsammans med de andra hyresgästföreningarna i Göteborg med att föra ut föreningens bostadspolitik. Vi deltar i en regional arbetsgrupp som verkar mot den sociala, ekonomiska och etniska segregeringen av vår stad.

Stadsplanering
tillhör också vårt område. Hyresgästföreningen Västra Göteborg bevakar plan- och byggprojekt i våra stadsdelar och skriver yttranden.

En ekologiskt hållbar stad
Hyresgästföreningen Västra Göteborg arbetar för att våra stadsdelar ska bli grönare. Därför tog vi en gång i tiden initiativet till det som skulle bli projektet Ekologisk stadsdel Majorna. Vid årsskiftet startade uppföljaren Ekologisk Stadsdel Majorna 2.0.

Arbetsgrupper
Knutna till vår verksamhet finns arbetsgrupper som arbetar med olika frågor. Genom arbetsgrupperna kan du som är intresserade av en fråga men som inte vill gå med i en styrelse engagera sig. Alla är välkomna att delta. Exempel på arbetsgrupper är Alla tiders boende.

Hyresgästföreningen Västra Göteborg samarbetar med Majornas samverkansförening, som är en paraplyorganisation för föreningarna i Majorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.