Vårt årsmöte och styrelse

Hyresgästföreningen Västra Göteborgs högsta beslutande organ är årsmötet. Årsmötet hålls i mars månad varje år. Då väljs ordförande samt ledamöter och ersättare i styrelsen, samt revisor och valberedning. Valberedningen föreslår kandidater. Ordföranden och ledamöter i styrelsen väljs normalt på två år, ersättare på ett år.

Årsmötet 2019 hölls den 19 mars i Hyresgästföreningens lokaler Arena: Första Lång på Första Långgatan 71b. Ronny Bengtsson inledde med att berätta om de bostadspolitiska utmaningar vi står för, som hotet om marknadshyror och ifrågasatt boinflytande för hyresgäster.  Därpå följde sedvanliga årsmötesförhandlingar. Hyresgästföreningen Hisingens ordförande Marita Andersson hade ordförandeklubban.

47 röstberättigade hushåll i Hyresgästföreningen inklusive revisor, medlemmar i styrelsen och anställda på Hyresgästföreningen Region Västra deltog på årsmötet. Verksamhetsberättelsen och revisorernas berättelse presenterades varpå styrelsen beviljades ansvarsfrihet för föregående år. Tre ledamöter och en ersättare valdes in. Mötet diskuterade bostadspolitik, boinflytande och arvoden, bland mycket annat. Vi avslutade mötet med att avtacka två ledamöter och en ersättare som slutat i styrelsen.

Information om våra förtroendevalda hittar du här.

Årsmötesprotokoll håller på att renskrivas och ska sedan lämnats till justerare för granskning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.