Hur vi stöttar

En av våra viktigaste uppgifter är att stödja den lokala verksamheten. Lokal verksamhet kan bedrivas genom en lokal hyresgästförening (LH), ett husombud eller en gårdsförening. Det är oss du kontaktar om du t.ex. vill veta hur du startar en lokal hyresgästförening eller har frågor om hur verksamheten i en existerande förening ska bedrivas. I bland uppstår problem och konflikter som vi kan hjälpa till att lösa.

Förutom att vi finns till hands löpande under året fixar vi regelbundet återkommande hjälpinsatser, som revision inför årsmötet och Öppet hus för LH-föreningar.

katt 2014Revision inför årsmötet
Varje år ska styrelsen för den lokala hyresgästföreningen redogöra för sin ekonomi. I början av februari ska styrelsen lämna in revision till Hyresgästföreningen Västra Göteborg och på årsmötet ska den presentera en ekonomisk berättelse undertecknad av revisorn. Många lokala föreningar anlitar Hyresgästföreningen Västra Göteborgs revisor Bengt Klang och Bodil Karlsson. Tänk på att det är många föreningar som vill ha hjälp och att våra revisorer bör kontaktas i god tid.

Öppet hus
En gång om året har vi öppet hus för lokala hyresgästföreningar i vår lokal på Mariaplan 1. Då finns våra revisorer samt en anställd ekonomiansvarig från Hyresgästföreningen Region Västra Sverige på plats för att svara på frågor. Givetvis bjuder vi på fika. Inbjudan till öppet hus skickas med vanlig post till alla Lokala hyresgästföreningar i god tid.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.