På gång

 

Folkkök
Folkkök drog igång igen den 28 januari 2019.
Folkkök är ett gemenskapsprojekt, en mötesplats och ett bidrag till att minska matsvinnet. Svinnmat från Hemköp, Stigbergstorget och Boulangeriet förvandlas till en härlig buffé som ni kan äta till ett förmånligt pris på måndagar. Svinnmaten transporteras via cykeltransport till huset.

Syftet är att gynna den lokala maten samt skapa ett gemensamt vardagsrum för de som vill avnjuta en bit mat. Du kan komma så väl ensam, som tillsammans med andra. Alla är varmt välkomna!

Den som tillreder maten kan vara DU eller vem som helst som är intresserad av lära sig mer om matlagning, hållbar matlagning, eller vill träffa nya vänner.

Läs mer på: www.majsamverkan.se/folkkok/

Tisdagfika våren 2019
Välkommen till tisdagsfika i vår lokal på Mariaplan 1. Träffarna är gratis och Hyresgästföreningen Västra Göteborg bjuder på fika med bröd, te och kaffe. Till de praktiska kurserna är platserna begränsade och anmälan krävs. Till de teoretiska föreläsningarna krävs ingen anmälan.

Tisdag 5 mars kl. 17.30-19.00   Fullbokat

Tema: Marika Annell går teoretiskt och praktiskt igenom hur man förkultiverar. Alla deltagare får själva göra egna sådder med tomat, chili och persilja att ta med hem. Ekologisk stadsdel står för krukor, jord och fröer.

Föranmälan krävs. Finns 20 platser. Först till kvarn gäller. Anmälan görs till  marika.h.annell@gmail.com

Tisdag 19 mars kl. 17.30-19.00 

Vad ska göras i trädgården under året? Trädgårdsmästare Marika Annell går igenom plantering, beskärning och gödsling av fruktträd, bärbuskar och perenner. Ingen föranmälan.

Tisdag 2 april kl. 17.30-19.00 

Tema: Marika Annell går teoretiskt och praktiskt igenom hur man förkultiverar. Alla deltagare får själva göra egna sådder med grönkål, palmkål och basilika att ta med hem. Ekologisk stadsdel står för krukor, jord och fröer.

Föranmälan krävs. Finns 20 platser. Först till kvarn gäller. Anmälan görs till  marika.h.annell@gmail.com

Tisdag 16 april kl. 17.30-19.00 (påsk)

Bokashi kompostering. Vad är Bokashi? Hur fungerar Bokashi kompostering? Marika Annell visar bilder och berättar. Vi samtalar och delar erfarenheter. Ingen föranmälan.

Tisdag 14 maj kl. 17.30-19.00

Marika Annell går praktiskt och teoretiskt igenom hur man förökar växter med sticklingar. Vi tar sticklingar tillsammans och alla får göra egna krukor med sticklingar att ta med hem. Ta gärna med eget sticklingsmaterial. Ekologisk stadsdel står för sticklingsjord, krukor och sticklingsmaterial.

Föranmälan krävs. Finns 20 platser. Först till kvarn gäller. Anmälan görs till  marika.h.annell@gmail.com

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.