På gång

Årsmöte uppskjutet
Hyresgästföreningen västra Göteborg har beslutat att skjuta upp årsmötet. Orsaken är nya riktlinjer från förbundsstyrelsen på grund av pågående pandemi. För att bromsa smittspridningen och skydda riskgrupperna rekommenderar Förbundsstyrelsen Hyresgästföreningarna att skjuta upp årsmötena.

Vi vill i det allvarliga läge som råder göra vad vi kan för att minska antalet insjuknade och därmed påfrestningarna på samhället. Det är också mycket viktigt att alla medlemmar som vill kan delta i vårt årsmöte.

Vi skjuter därför upp årsmötet. Nuvarande styrelse skall enligt förbundet fortsätta verka till årsmöte kan hållas. Om vi inte kan hålla årsmöte före regionfullmäktige kommer de fullmäktigeledamöter som valdes på årsmötet 2019 att kallas till mötet.

Så fort läget klarnar kommer vi ange nytt datum för årsmöte. Vi kommer kontakta alla som anmält sig till årsmötet, samt mejla alla medlemmar som angett mejladress. Vi undersöker också möjligheten att meddela alla via sms.

På årsmötet kommer vår verksamhetsberättelse för år 2019 behandlas.

Här hittar du Hyresgästföreningens riktlinjer och rekommendationer på grund av pandemin.

Stavgångsvandringar
På grund av coronapandemin har planerna för stavgångsvandringarna ändrats något. Som läget är nu kommer stavgångsvandringen i Kortedala den 5 april genomföras. Stavgångsvandringarna 19 april och 3 maj kommer byta destination, målet blir platser på gångavstånd från Mariaträffen. Samling vid Mariaträffen på Älvsborgsplan 1 kl 10.00. Säsongens sista stavgångsvandring den 17 maj är tänkt att ske på Brännö, information om den vandringen kommer då datumet närmar sig. Varje vandring är på 3-4 kilometer.

Medtag helst egna gångstavar, då tillgången till lånestavar är begränsat, samt egen fika. Och tänk på att hålla avstånd så här i coronatider, 2 meter är rekommenderat.

Stavgångsvandringarna arrangeras av Hyresgästföreningen västra Göteborg, Mariaträffen och Torpadammens vänner.

Folkkök på Aktivitetshuset
Folkkök hålls normalt på måndagar kl. 18.00 -19.20 på Aktivitetshuset vid Karl Johans torg. På grund av spridningen av Coronaviruset har Majornas Samverkansförening beslutat att ställa in Folkkök 16 mars – 13 april. Vi återkommer med besked om Folkkök senare under våren.

Protestdag mot marknadshyror 12 september
Den socialdemokratiska regeringen ska införa marknadshyror i nybyggnation 2021, vilket öppnar för marknadshyror i hela beståndet. I våra stadsdelar kommer det leda till hyreshöjningar på uppemot 65 procent. Säg nej till regeringens hyreschock! Flera aktörer planerar därför en protestdag mot marknadshyror. Denna skulle ha hållits i april men på grund av rådande pandemi har datumet ändrats till den 12 september. Tanken är att vi samlas på Olof Palmes plats kl. 14.00. Vi går gemensamt till Gustav Adolfs torg där det blir tal och framträdanden. Ni kan också få information på 18 aprilkommitténs Facebooksida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.